Петокласници от Радомир патрулираха с полицаи от Радомир 

Вчера в гр. Радомир се проведе поредното превантивно мероприятие, част от едномесечната кампания по безопасност на движението „Аз съм тук! Пази живота!“. Ученици от два пети класа на ОУ „Христо Смирненски“ и СУ „Св. Св. Кирил и Методий“ патрулираха заедно със служители от Районно управление – Радомир.

Ранно Утро с Мисия за Безопасност

В 07:30 часа, преди започване на учебните занятия, петокласниците и полицейските служители бяха на пешеходните пътеки в районите на училищата. Децата раздаваха специално изготвени от тях брошури, насърчаващи безопасно поведение на пешеходците. Инициативата предизвика усмивки и положителни реакции от страна на пешеходците, които оцениха важността на безопасността на пътя.

Следобедни Активности

От 14:00 часа други два пети класа от двете училища, облечени в светлоотразителни жилетки, заедно със служители на РУ – Радомир, патрулираха в района на „Младежкия дом“ и на входа на градския парк. Те спираха автомобили и раздаваха на водачите специално изготвени брошури, насочени към безопасното шофиране.

Позитивно

Учениците успяха да усмихнат както пешеходци, така и водачи, които споделиха, че безопасността на пътя е от изключителна важност. Кампанията „Аз съм тук! Пази живота!“ ще продължи с активни мероприятия и през лятната ваканция в рамките на инициативата „Детска академия за спорт и превенция“.

Инициативите по безопасност на движението, включващи активно участие на ученици, не само повишават осведомеността относно правилата на пътя, но и насърчават общностния дух и отговорността сред младите хора. Районно управление – Радомир продължава да подкрепя и организира подобни мероприятия, които имат дългосрочен положителен ефект върху безопасността на всички участници в движението.