ОУ „Христо Ботев“ в Батановци празнува юбилей с нова фасада

 Основно училище „Христо Ботев“ в град Батановци отбелязва своя 140-годишен юбилей с тържество, което ще се проведе на 23 май от 10:30 часа в двора на училището. Тържественото събитие ще събере множество гости и ще включва богата и разнообразна програма, разбра zapernik.com.

Кметът на Батановци Радослав Петров сподели своето вълнение за предстоящия юбилей: „Очакваме много гости. Подготвили сме богата и разнообразна програма. Ученици ще бъдат удостоени с Ботевско отличие. Училището ни е с чисто нов облик, след като бе санирано.“

Началото на светското образование в Батановци е поставено през учебната 1883/1884 година. Днес ОУ „Христо Ботев“ е средищно училище, което обучава ученици от I до VII клас, включително и подготвителна група за деца на възраст 5-6 години.

От 2005 година, по предложение на Педагогическия съвет, е учредена годишната награда „Ботевско отличие“ за високи постижения в учебната работа и извънкласните дейности. Отличието се връчва на най-изявените ученици и на учителя на годината, подчертавайки стремежа към образователни и извънкласни успехи.