Перничани с още снимки от Мондиала в Китай – ВИДЕО

Отборът по футбол на Езиковата гимназия в Перник, който представя България на световното в Китай пусна нови снимки от пребиваването си.

Българите в група А

Жребият нареди перничани в А група, в която влизат отборите на Китай, Чехия и AEFE Мавриций. Перничаните вече изиграха първия си мач срещу Мавриций, завършвайки с победа с резултат 3:1.

Група A
Китай 1
Чехия 2
България
AEFE Мавриций

Можете да гледате представянето на българския отбор ТУК /мачът започва от 2,39 мин. /

Присъствие в Китай

Първенството започна на 17 май и ще продължи до 27 май. Заедно с отбора е и директорката на училището Теменужка Аначкова, която подкрепя учениците си в това вълнуващо приключение. Отборът публикува снимки от Китай, където позира с традиционната кукла дракон – символ на китайската култура.

Символика на Дракона

Тази година, според китайския календар, е годината на дракона, което придава допълнителна символика и значимост на присъствието на българския отбор в Китай. Драконът е символ на сила, кураж и късмет – качества, които перничаните демонстрират на терена.

Първи в България

Отборът по футбол на Езиковата гимназия в Перник постигна значителен успех, спечелвайки правото да представя България на Световното ученическо първенство в Китай, след като триумфира в държавното първенство. Спонсори и БФС помогнаха за събирането на средствата нужни за участие в Мондиала – 30 000 лв.

Очаквания и Подкрепа

С нетърпение се очакват следващите мачове на отбора, като феновете в България продължават да изпращат подкрепа и положителни пожелания на младите футболисти. Надеждите са високи, че българският отбор ще продължи да постига успехи и да носи гордост на страната.

Поздравления на отбора по футбол на Езиковата гимназия в Перник за тяхното представяне и им пожелаваме много бъдещи победи в Световното ученическо първенство!