Спортна Седмица в Перник: Стотици деца превърнаха спорта в празник

Последната седмица в Перник беше истински спортен празник за деца и възрастни, изпълнен с емоции и вълнения. Седмицата на спорта започна с традиционния футболен турнир за ученици от 3-4 клас за „Купата на Кмета“. В напрегнатите мачове се включиха дванадесет отбора, разпределени в три групи, като шампионите станаха учениците от ОУ „Св. Иван Рилски“, следвани от XI ОУ „Елин Пелин“ и XVI ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“.

Детски градини също не останаха по-назад, като организираха спортен празник със щафетни игри в зала „Борис Гюдеров“. Малките спортисти се състезаваха, а наградите връчиха д-р Татяна Вангелова и Николай Добрев. Мажоретките от ДГ № 6 „Българче“ откриха празника със специално изпълнение.
Вълнуващото първо издание на международния турнир по волейбол за ветерани-мъже за „Купа Перник“ също беше част от спортната седмица. ВК „Металург“, републиканските шампиони за ветерани за сезон 2023/24 г., спечелиха купата и я запазиха в Перник.

В четвъртък се проведе ученическият индивидуален турнир по шахмат за ученици от 5 до 7 клас, организиран от община Перник. Седем училища участваха с по трима състезатели, демонстрирайки своите шахматни умения.

Съботният ден бе посветен на турнира за деца „Аз обичам джудо“, организиран от спортен клуб „Кракра“ със съдействието на община Перник и БФ по джудо. В турнира участваха 423 състезатели от 31 спортни клуба. Домакините спечелиха 10 медала – 3 сребърни и 7 бронзови, както и второ място при девойките до 13 г. Джудо клуб „Перун“ се отличи с 4 златни, 2 сребърни и 4 бронзови медала, спечелвайки и купа за първо място при момчетата и купа за второ място при момичетата.

Финалът на Седмицата на спорта беше поставен с второто издание на турнира по самбо за деца за „Купа Перник“, организиран от СКБС „Кракра Пернишки“, община Перник и БФ по самбо. В турнира се включиха 253 състезатели от 21 спортни клуба. Домакините от СКБС „Кракра Пернишки“ завоюваха 3 златни, 2 сребърни и 8 бронзови медала, както и отборни купи за второ и трето място в комплексното класиране при момичетата 13-14 г.

Перник доказа, че е истински спортен град, с неуморими усилия и страст към спорта. Седмицата на спорта беше наситена с динамика, емоции и впечатляващи постижения, които ще се помнят дълго.