Емилия Ваклинова остава шефка на Пътното в Перник

Снимка: zapadno.com

Директор на Областно пътно управление-Перник ще продължи да бъде инженер Емилия Ваклинова, която и досега оглавяваше регионалната структура, пише Zapadno.com.

Агенция “Пътна инфраструктура” обяви конкурс за заемане на длъжността. Минималните и специфични изисквания, предвидени в нормативните актове за заемане на длъжността, бяха завършено висше образование с образователно-квалификационна степен „магистър“ и не по-малко от 4 години професионален опит.

За участие в конкурса бяха допуснати Петко Златев, Юлиян Стоянов и Емилия Ваклинова. Недопуснати кандидати нямаше. На първо място с резултат 4,80 на писмена разработка и 38,2 точки на интервю е инженер Емилия Ваклинова.

Инженер Емилия Ваклинова е директор на Областно пътно управление-Перник от 2019 година насам. Преди това дълги години е ръководитела отдел „Инвестиционно-ремонтни дейности“ към регионалната структура, която изпълнява функции, свързани с управлението на републиканските пътища в област Перник.

Републиканската пътна мрежа в област Перник е с обща дължина 574 километра и 354 метра, от които 32 километра и 552 метра автомагистрали, 62 километра и 326 метра първокласни пътища, 65 километра и 788 метра второкласни пътища и 395 километра и 908 метра третокласни пътища. Пътните връзки са с обща дължина 17 километра и 780 метра.