Ето кой вдигна Купа Радомир! Кметът Кирил Стоев получи специален подарък

Купа Радомир бе спечелена от клуб по ориентиране Валди – София 21, следвани от клуб НСА – Сивен – София и клуб „Узана“ – Габрово. В края на втория ден бяха връчени медали за първо, второ и трето място в различни категории. Мъже и жени 10, 12, 14, 18, 21, 35, 45, 55, 65, 70 и 75 години.

Успяхме заедно, в партньорство, да реализираме това прекрасно събитие в рамките на два дни. Благодаря на всички участници, на организаторите от Българска федерация по ориентиране и СКО „Кракра Пернишки“. В тези два дни поставихме основата на едно традиционно ежегодно събитие, тъй като професионалистите ни споделиха, че теренът край Радомир е много добър за практикуването на този вид спорт. Най-ценното е, че през двата дни, в които се включиха близо 500 участници общо от 27 града, имаше от малки деца до хора с над 75г. житейски опит“, каза кметът на Община Радомир Кирил Стоев.

На събитието присъстваха председателят на Българска федерация по ориентиране Красимир Данаилов и почетния председател проф. Атанас Георгиев, заместник-кметовете Станислава Генадиева и Гергана Здравкова и секретарят на Община Радомир Ники Иванов, които връчиха награди на победителите в различните категории.

Кметът на Община Радомир получи специална награда от Федерацията по ориентиране – дърворезба, изобразяваща кошер с пчели.

Символичният подарък дава препратка към това, че градоначалникът усилено работи в посока да обединява хората в каузи. „Спортът е здраве, а в спортното ориентиране ние показваме приемственост между поколенията и благодарим на кметът на Община Радомир, че веднага прие да бъде патрон на събитието „Купа Радомир“, а целият му екип работи за реализирането на триатлона“, споделиха спортисти.

Събитието се осъществява с финансовата подкрепа на програма „Спортът – начин на живот“ на Министерство на младежта и спорта, в партньорството на Община Радомир, СКО „Кракра Пернишки“ и Българска федерация по ориентиране.