Гимназии в Перник изпратиха Випуск 2024 – СНИМКИ

Училищата в Пернишка област изпратиха своите абитуриенти днес. Десетки млади момичета и момчета от Випуск 2024 се сбогуваха с училището и своите учители. 

СУРИЧЕ „Петър Берон“

изпрати випускниците си с тържество в Двореца на културата. Имаше богата програма, забавни игри, а младите възпитаници бяха поздравени от „Майсторите на танца“.

 

ПГТЕ „Христо Ботев“ – Перник

Гимназията се сбогува с Випуск 2024 с много емоции и настроение.

От училището написаха дълго прочувствено слово във фейсбук към своите възпитаници:

„Изтърколи се времето, определено да бъдем заедно…
Пътят извървяхме стъпка по стъпка – от първия до последния урок. Учехме се взаимно: ние учехме вас, а вие – нас.
Знаем, че сте подготвени за него, но въпреки това ви напомняме да не забравите да си вземете най-необходимите неща: трудолюбието и уважението, любопитството и смелостта, търпението и толерантността, приятелството и обичта и разбира се усмивката!
Вярвайте, защото вярата е сила, надежда и очакване!
Мечтайте, защото човек е такъв, каквито са мечтите му!
Обичайте родителите си – те никога няма да ви предадат, каквото и да сте направили.
И ако някой ден имате нужда от приятел, с когото да споделите радост или болка, ние винаги ще бъда насреща.“

ГПЧЕ „Симеон Радев“ – гр.Перник

Езиковата гимназия на Перник изпрати своите абитуриенти с водосвет, а директорката на училището по обичай лисна канче с вода пред абитуриентите, за да им върви живота по вода.

И тази година най-изтупаните абитуриенти бяха тук, а красиви момичета получиха по една червена роза – досущ като в предаването „Ергенът“

ТПГ “Мария Кюри“

С много настроение, цветя, песни и хора изпрати своите абитуриенти от специалности „Машини за гореща обработка на металите“ и „Технологичен и микробиологичен контрол в ХВП“. Директорът на училището инж. Цветелина Миланова поздрави зрелостниците и отличи активистите в областта на спорта, извънкласните дейности и отличниците на випуска. Александра Димитров – отличник на випуска, поздрави своите съученици със завършването и благодари на учителите за проявените грижи и получените знания.

ПГОТ „Cв. Иван Рилски“

Днес – 13.05.2024г., ПГОТ „Свети Иван Рилски“ изпрати тържествено три класа зрелостници от випуск 2024.
Много вълнение, усмивки, мъничко тъга от раздялата, поздрави, танци и много обич изпълниха сърцата на зрелостници, учители, родители и ученици. С трогателни слова към абитуриентите се обърна директорът на гимназията госпожа Вяра Димитрова. Тя им пожела попътен вятър, твърдост, упоритост и постоянство, с които да постигат мечтите си и да променят света около себе си към по-добро.
Благодарствени слова от името на целия випуск прочете отличникът на випуска – Кристиана Иванова от 12а клас. Зрелостниците от випуск 2024 подариха на ръководството и на целия педагогически персонал цветя в знак на обич и признателност.
На празника имаше и много награди и отличия. Наградени бяха и най-добрите в професията зрелостници от трите дванадесети класа, както и тези, които показаха активно участие в училищния живот. Пъстри балони полетяха в небето като символ на полета на младежките мечти на нашите абитуриенти.
Пред бъдещите специалисти по кетъринг, по производство на кулинарни изделия и напитки и по производство на хляб и хлебни изделия е отворен нов път, по който тръгват безкрайно мотивирани и подготвени за предизвикателствата на професиите си!
Честито завършване, мили ученици! Сбъдвайте с лекота мечтите си и не забравяйте нашата и ваша гимназия, в която завинаги остава частица от випуск 2024!
На добър час!