Жалък видеоклип-недоразумение се опитва да лъска имиджа на Перник безуспешно

Видеоклип-недоразумение – жалък ПР опит, който иска да покаже, че перничани не са някакви недоразумения, а били хора като всички, се появи в мрежата, видя „За Перник“.

Абсурден ПР

На страницата на фестивала СУРВА се появи клип-недоразумение, който не можем да разберем защо е там. Клипът няма нищо общо с фестивала Сурва, а показва как перничани били хора като другите и се опитва да лъска имиджа на съгражданите ни напълно нелепо.

Клипът ухае на местен патриотизъм от миналия век. Някакви уморени хора, в народни носии стоят из коридорите на Минна дирекция и гледат нелепо в камерата. Редуват се скулптури, народни носии, скулптури, цървули. Пълна телевизонна халтура.

Съживяват абсурда с вицовете за Перник

Как може града, за който има най-много вицове, да има най-гордите граждани“ – е топ изречението, с което започва абсурдния клип. Какво, по дяволите, означава това изречение? Кой го е измислил? Що за словесен гювеч е това? Какви вицове, какви пет лева? Хората даже забравиха, че Перник бе често подиграван в „Шоуто на Слави“ преди десетилетия. Защо се повдига тема, която вече не съществува отдавна в публичното пространство?

Сценарий та дрънка!

Знаем какво е да сме град с 90 000 души, а 17 000 да си споделяме снимки във фейсбук група„, казва изречение от видеото. Все едно ние сме единствените, които знаят какво е да има град от 90 хиляди души и други градове освен нас нямат фейсбук. Пълен абсурд и подигравка в рекламните среди на България.

Защо забравихте Голфо?

Как създателите на това имиджово чудо са пропуснали да споменат, че караме Голф. И затова има вицове, нали…

За срам пред цял свят?

Клипът е споделен в официалната страница на фестивала СУРВА, без да има нищо общо със Сурва. Такова падение, страницата на СУРВА не е виждала.

Цял свят от фейсбук страницата на СУРВА сега ще научат, че ни се подиграват във вицове, а този жалък клип, с техническо качество на изпълнението от преди 30 години, се опитва да покаже, че ние имаме повече достойни неща от вицовете – без реално да покаже нищо.

„За Перник“ попита дали Община Перник е финансирала това недоразумение, но от там заявиха, че не. Клипът е направен от частно НПО, а защо е попаднал на страницата на СУРВА и какво търси там, все още никой не може да даде отговор.

Клипът е пълна трагедия. Някой се е опитал да направи нещо, но се е провалил яко. Решил е на гърба на Перник да си прави някаква продукция.

Дано от Сурва дадат обяснение защо обаче този клип-недоразумение се появява на страницата на фестивала и какво цели – да ни излага пред целия свят ли? Ако не с качество на заснемане и телевизионни похвати, то със срамен сценарий или с това, че три пъти в клипа подчертават, че ни се подиграват във вицове.

Коментари

коментара