Сговорна дружина, начело с кметица повдигна планина от боклуци край село Витановци

„Сговорна дружина планина повдига“. Това и направиха сплотени жители на пернишкото село Витановци, които начело с новата кметица почтиха пътя от боклуци и „повдигнаха“ десетки чували.

Това съобщи Елица Енева в групата „Снимай Перник, нека всички видят“.

Добрият пример бил и възнаграден с мил жест. Бус на хлебопекарна, виждайки хората да почистват, спрял и им дал прясно изпечен хляб.

А Елица Енева призовава с поста си да пазим чиста природата, да не изхвърляме боклуци, за да е красиво за всички и да не се налага да се правят подобни акции.

Ето какво разказва Елица и прилага снимки от акцията:

За поредна година доброволци от село Витановци организират чистене на пътя към селото. Групата самоотвержени жители бяха подготвени с чували, ръкавици и инструменти. Огромно количество боклук беше събран от двете страни на пътя. Използвам случая да помоля гражданите да не хвърлят боклуците си в природата. Нали всички искаме да живеем хубаво и чисто. Нека пазим и ценим това, което имаме, а то не е никак малко. Страхотно е, че в почивните си дни хората са излезли да направят нещо хубаво и то на напълно на доброволни начала. В инициативата със собствен труд участваше и новоизбраната кметица на селото. Като награда за добре свършената работа бяха почерпени и с прясно изпечен хляб от минаващ автомобил на хлебопекарна. Благодарим. Хубаво би било да няма нужда от подобни акции. Моля ви хора пазете природата! Тя е нашият дом.

Снимки: Елица Енева

Коментари

коментара