ОТКРОВЕНО с Ивет Григорова: Аз съм едно момиче от Перник, което се превърна в успяла жена

Аз съм едно момиче от Перник, което се превърна в една успяла жена, създавайки нещо стойностно зад гърба си. 

С тези думи започва интервюто с Мон Дьо Ивен Григорова – собственичката на най-успешната модна агенция в България Ивен Фешън. Ивет разказва историята си и трънливия път към успеха в мрачните мутренски 90-те години. Майка на актрисата Луиза Григорова и вече щастлива баба на внуче, Ивет продължава да сияе, млада и красива, а в последните години и откри любовта – в лицето на по-млад мъж, с който са заедно и се обичат.

Най-трудните години в изграждането на бизнеса с модели на една от емблематичните карасавици от близкото ни минало – Ивет Григорова, са били 90-те години на 20-и век. Времето на силовите групировки и задължителното покровителстване на бизнеса от страна някой политик, ако искаш изобщо да имаш бизнес, това стана ясно от откровения разговор на красавицата с Мон Дьо.

Ивет Григорова – бивш модел и една от кралиците на бизнеса с красавици откровено разказва в студиото на NOVA какво ѝ е струвало да гради кариера, започвайки всичко в тъмните години на ъндърграунда, когато заплахите на живо и по телефона са били ежедневие.

Особено тежко ѝ е било, когато заварва офиса си разбит, а нейната снимка – прободена с нож. Тогава разбрала, че това е реална заплаха: „Помислих си, че може да се случи нещо лошо с мен или семейството ми. Тогава се случваха постоянно такива неща“.

 

Вижте тази публикация в Instagram.

 

Публикация, споделена от Ivet Grigorova (@ivetgrigorova)


Крехката на вид хубавица обаче не се уплашва. След ден размисъл си казала, че няма да позволи да я отклонят от пътя ѝ си дала кураж с нашето традиционно: Който се страхува от мечки, не ходи в гората“.

„В началото много малко хора вярваха в мен. Много малко хора ми се довериха. Това бяха единици. Никой не вярваше. Всеки ми казваше „Ти добре ли си? Къде отиваш? С какво се захващаш?“. Аз имах щурата амбиция да им докажа точно обратното.“, споделя Ивет.

Пътят ѝ към модата започва в края на режима на Тодор Живков, когато отказва на баща си да бъде инженер в един от мастодонтите на социализма за тежко машиностроене завод „Червена могила“ в Радомир.

В първите години на демокрацията Ивет вече има едно дете, един брак и едно предизвикателство – да запише сестра си в агенция за модели. Момент, който определя завинаги живота ѝ. Останалото са последните 30 години в бизнеса с мода, в който през 1994 година тя влиза като собственик на агенция, която носи нейното име.

Сега е една от най-влиятелните жени в модния бизнес у нас.

Тя споделя, че в началото не е разбирала нищо от този бизнес. Дори не го е приемала за такъв: „Аз правих нещо, което ми харесваше. Нещо, което като го усетих, се влюбих и разбрах, че е моето“, казва Ивет, но откровено признава, че е имала зад гърба си влиятелни приятели, които все пак са ѝ подали ръка. Подчертава обаче, че не са политици, но са хора с пари, все пак.

Нейната страст е да открива таланти за модния бизнес, а мечтата й е да изкара български световен модел, който да има ранга, какъвто има Христо Стичков пред света.

Ивет сподели, че мръсните номера с краденето на модели е нещо нормално в бранша, като не отрича, че и на нея ѝ се е случвало да е от едната и от другата страна.

От думите ѝ става ясно, че най-тежкия удар животът ѝ поднесъл наскоро, преди броени години, и това преобръща живота ѝ и начина, по който гледа на него.

 

Вижте тази публикация в Instagram.

 

Публикация, споделена от Ivet Grigorova (@ivetgrigorova)


Още за бизнеса, страховете и последната ѝ изгаряща любов – гледайте във видеото.