Депутатът от Възраждане Димо Дренчев хвали кмета на Перник

Снмимка: БНР

Община Перник е подала за финансиране със средства от републиканския бюджет приоритетни проекти за близо 49 млн. лв. при лимит 50 млн. или общината си е свършила работата на 98 процента. Това заяви в Перник депутатът от „Възраждане” и член на Бюджетната комисия в парламента Димо Дренчев.

Пред журналисти в Перник Димо Дренчев похвали кмета на общината Станислав Владимиров за добре свършената работа от администрацията и призова останалите кметове на общини да побързат с проектите, предаде БНР.

„Изпълнението на бюджета не върви така както трябва да върви, според мен. Ние събираме толкова пари, колкото сме събирали и миналата година в хазната, а в бюджета за 2024 – та е заложен сериозен ръст на приходите. Ако няма някакво наваксване, част от тези проекти няма да се реализират. И затова е хубаво общините да бъдат готови по- навреме, за да може да стартират проекти и да може да имаме това развитие, което всички искаме да видим – искаме да има оправени тротоари, искаме да има ВиК, искаме да има пътища. Тези проекти са основно там„, каза Дренчев.

Сред отличниците в област Перник е и община Трън. Тя е подала проекти за 8.5 млн. лв. при лимит от 10 млн. лева. От шестте общини в региона на последно място е община Земен с един единствен проект, каза Дренчев.

Коментари

коментара