Опитната синдикалистка Наташа Ангелова с умел финт спаси кожата си и оцеля отново, след като кмета на Перник не я пусна в кабинета си

Наташа Ангелова
Наташа Ангелова и Пламен Димитров при областния управител на Перник

Опитната синдикалистка Наташа Ангелова – регионален представител на КНСБ в Перник, която не бе приета от кмета на града Станислав Владимиров, измисли невероятен финт, с който да отърве кожата си и да уреди среща на шефа си с някоя важна персона в града ни.

Както „За Перник“ писа цяла седмица, Пламен Димитров – национален шеф на КНСБ идва в Перник. Регионалният представител Наташа Ангелова трябваше да им уреди среща с кмета на града Станислав Владимиров. Последният обаче казал, че няма да приеме Наташа Ангелова в кабинета си , тъй като е превърнала Синдикалния дом в битак за гащи и казина.

Наташа Ангелова изпаднала в паника, а от централата на КНСБ звънели в Община Перник силно притеснени, след всяка публикация на „За Перник“.

Но опитната Наташа Ангелова е измислила в последния ден хитър финт, с който да не остане на улицата. Вместо с кмета на Перник Станислав Владимиров, тя уредила среща с областния управител Людмил Веселинов. Именно той е приел нея и шефа й Пламен Димитров в кабинета си.

Защо е важна тази среща?

„Основна тема на срещата, инициирана от синдикатите, бяха териториалните планове за справедлив преход на въглищните райони и по-конкретно как да бъде осъществен зеленият преход без загуба на работни места“, съобщават от областната администрация на Перник след срещата.

Това какво значи?

Ще има едни милиони лева за това миньорите да си намерят нови работни места и преквалификации, с които Европа иска да ни помогне да поемем по нов път. Ето кой явно иска да усвои тези средства.

Териториалните планове за справедлив преход са стратегически документ, който има за цел да очертае най-подходящите мерки за справяне с негативните последици от прехода към нисковъглеродна икономика, поставяйки акцент върху социалното измерение.

По плановете България трябва да получи от Европейския съюз над 2 млрд. лв. за регионите в Стара Загора, Перник и Кюстендил.

Наташа Ангелова
Наташа Ангелова и Пламен Димитров при областния управител на Перник

Проблемът остава

Наташа Ангелова обаче хубаво си е заплюла Зелените пари, но има и други, които ще поискат да ги лапнат. Освен това милионите ще минават и през кметовете, така, че Наташа Ангелова и Станислав Владимиров – Станката отново ще имат челен удар.  И ние виждаме, че двамата са опитни играчи.

Единият провали мераци за милиони лева.

Другата направи контраатака, като заобиколи общината и отиде направо при държавата.

Следим с интерес развитието!

Коментари

коментара