Исторически успех с 14 победи и 0 загуби записа клуб МЕТАЛИК Перник

2024 година започна като годината с шампионска титла и златни медали за мъжкия отбор на спортен клуб по тенис на маса „Металик“ Перник в А републиканска група за мъже. 

На 6-ти април в град Пловдим се състоя последния кръг от „А“ РГ Мъже, а резублтатите за перничани са меко казано добри:

СК Металик Перник победи МС Тенис Пловдим с 3:2; СКТМ Марек 76 Дупница с 3:1; СКТМ Пирдоп с 3:1.

Оторът на перничани записа исторически успех с 14 победи и 0 загуби.

Това съобщиха от круба за ZaPernik.com, а председателят на клуба Емил Михайлов е повече от горд с момчетата си и за това, че са показали борбен дух през целия сезон.

В състава на отбора влизат Георги Гогов, Мартин Георгиев, Александър Марков и Иван Аянски.

Качества и успехи показаха и Вторият отбор на СКТМ Металик  Перник в Б Републиканска група за мъже, които се състезаваха на 6-ти април в град Стара Загора. 

Тук Емил Михайлов заложи на опитните си състезатели Евгени Божилов и Славян Христов да помогнат в последния кръг за оставане в „Б“РГ мъже след 5 годишно прекъсване на двамата състезателя. Тенисистите извоюваха две много важни победи за оставане в групата. СКТМ Металик победи СКТМ „ДЕО“ София с 3:0

В Последния кръг пет отбора имаха равен брой точки, нашите момчета победиха в драматичен мач домакините от СКТМ“ТОРНАДО“ Стара Загора с 3.2, като при резултат 2.2 Евгени Божилов се наложи с 3.2. Така в крайното класиране перничани се подредиха на четвърто място.

В състава на отбора влизат Евгени Божилов, Славян Христов и Георги Папазов.

Коментари

коментара