БЧК Перник раздава храна на 7034 души

Снимка: БТА

Българският Червен кръст (БЧК) в Перник ще раздаде хранителни помощи на 7034 уязвими жители на областта. Това съобщи за БТА директорът на Секретариата на Областния съвет на червенокръстката организация Наталия Минева.

Операцията, наречена „Подкрепа“, е съфинансирана от Европейския социален фонд плюс по Програмата за храни и основно материално подпомагане.

Хранителните пакети се раздават по график за всяка от шестте общини на областта. То започна през вчерашния ден в две от общините от региона – Земен и Ковачевци.

В областния град акцията предстои на 10 април, в Трън – на 8 април, в Брезник – на 16 април, в община Радомир – на 18 април.

Пакетите съдържат 15 вида трайни пакетирани продукти и седем вида консерви. Едночленните и двучленните семейства ще получат един хранителен пакет с общо тегло 10,890 кг, а тричленните и по-големите семейства – два хранителни пакета с общо тегло 38,470 килограма.

Списъците на нуждаещите се, които ще получат подкрепа, са предоставени на БЧК от Агенцията за социално подпомагане, уточни Минева.

Тя допълни, че на по-късен етап през годината правоимащите лица ще получат и хигиенни материали за лична употреба и бита.

Коментари

коментара