Какво става в ГЕРБ Перник? Ще се кандидатира ли Емил Костадинов за депутат и връща ли се пенсионирания Кирил Ананиев за водач на листата в Перник? Бомбастично интервю с областния лидер на партията

Емил Костадинов
Емил Костадинов

Партия ГЕРБ се готви за избори. Сутринта написахме, че местните структури се готвят за извъредни парламентарни избори. Вече има фракции, които се обединяват около определени лица за кандидат-народни представители. 

Двата лагера се въртят около Емил Костадинов – областен координатор на ГЕРБ и Христина Георгиева – депутат. Сутринта, фракции, близки до Георгиева се обявиха с мото „108 до смърт“, като подкрепа към преференциалния номер на Георгиева, известна в България като Пернишкото мелони.

Вторият лагер е на Емил Костадинов – областния координатор на партията. Сега е негов ред. Какво казва Костадинов по горещите въпроси с предстоящите извънредни парламентарни избори, четете само в „За Перник“:

Господин Костадинов,  ще се кандидатирате ли за депутат отново, ако има парламентарни избори?

Мисля, че все още е много рано да се каже. Ако има парламентарни избори, знаете, че в ГЕРБ има стриктни правила за издигане на кандидатури, които в последствие се утвърждават от ръководството на партията на централно ниво.

Предстоят изключително важни европейски избори за Европарламент, както и извънредни кметски избори в с. Люлин, с. Богданов дол, с. Студена, с. Прибой, които са не по-малко значими за нас. Изборите не могат да се степенуват, всички са еднакво значителни и отговорни. А най-важни за мен са резултатите на ГЕРБ – и на местно, и на национално, и на международно ниво. Знаете, че в последните години винаги сме били в челната тройка по резултат на парламентарни избори, имахме добро представяне и на изминалите местни избори. Както винаги се вълнувам от добрия резултат.

Продължава ли разцеплението в ГЕРБ в лагери и ще помогне ли това или попречи на предстоящите евро и ако има парламентарни избори?

Аз членувам в ГЕРБ от 2009 г. и вярвам в отбора и градивното мнение, което ми е помогнало много в последните години, в които съм и областен координатор за област Перник. Никога не съм толерирал разделението, не съм го и разбирал. Областният координатор не „лагерува“, а действа в изпълнение на решенията на централните органи на партията и помага на местните структури, както и на всеки, който ме е потърсил за помощ. Това са нещата, с които винаги съм се занимавал и като кмет, и като областен управител. С това ме познават моите съграждани.

Смятате ли, че Георг Георгиев е по-добър депутат за Перник от Кирил Ананиев и ще се борите ли да върнете Ананиев отново в листата?

В парламентарната ни листа винаги е имало хора – изтъкнати авторитети на местно и национално ниво. Аз съм щастлив, че и понастоящем всеки един е помагал, помага и ще помага за каузите на ГЕРБ. И Кирил Ананиев, и Георг Георгиев са доказали се специалисти в своята сфера – финанси и външна политика, които никога не са спирали да работят за нашата област. Кой конкретно ще оглави листа е въпрос на процедура – номинации на нашите членове, които се впоследствие се утвърждават с решение на централата на партията. Аз винаги съм се борил за поне два мандата на парламентарни избори. Добрите резултати свидетелстват, че ГЕРБ винаги са имали най-силните кандидати.

Готова ли е ГЕРБ Перник за сценарий, ако има извънредни парламентарни избори?

Политическа партия ГЕРБ винаги е готова за избори, защото ние винаги сме били сред хората, работили сме честно и отговорно в техен интерес. Затова комуникацията ни с тях е лесна и приятна.

Коментари

коментара