Питейна вода се лее на пернишка улица 4 години, зимата не се стъпва

В Перник от 4 г. тече питейна вода по улиците. Въпреки многобройните сигнали на хората, проблемът все още не е решен. Улицата е в квартал „Клепало“, съвсем близо до сградите на общината и на пожарната.

Живеещите в района се притесняват, че водата подкопава основите на къщите им, а при по-ниски температури замръзва и е опасна за преминаващите, съобщава бтв.

По думите на местните жители водопроводната мрежа не е подменяна от 50 г., вина има и тежката техника, която е преминавала за ремонт на съседни улици.

Водопроводната мрежа не е сменявана от нашето детство. Зимата е невъзможно да се минава, това пространство е заледено, улицата не се почиства, коментира перничанка.

Сигнали постоянно се подават към ВиК. Преди два месеца и повече на пореден сигнал от ВиК са казали „следобед или утре ще дойдем“, винаги ги лъжат и това трае месеци и години. Срамно е да не отправят толкова малък проблем, който създава толкова неудобства, коментират жителите на улицата.

От ВиК Перник казват, че са наясно с проблема и той е че част от ръбата минава през частен имот. Оттам обещават, че до вторник ще успеят да решат 4-годишния проблем на хората. Да видим!

 

Коментари

коментара