Опит за НАТИСК по делото на прокурорския син от Перник: Жертвите му получат ПРЕПОРЪКИ да сключат споразумение

На съд за серия от побои, закана за убийство и хулиганство. Какво се случва с делата срещу сина на пернишкия прокурор Бисер Михайлов и какви присъди може да получи?

Според Зорница Костова, адвокат на пострадал от сина на пернишкия прокурор, интензивно получава „приятелски“ препоръки да се сключи споразумение и да не се стигне до настояване за присъди. Те може да са от 2 до 10 години лишаване от свобода.

Офертата е отправена в последното съдебно заседание във вторник. Предложението беше абсурдно. Считам, че не е уместно да се казва, че защитата и подсъдимото лице няма да се съгласят на наказание повече от 1.5 години. Още в съдебната зала изразих становище, че това споразумение е неприемливо„, каза Костова.

Тя добави, че след съдебното заседание е получила две телефонни обаждания от нейни колеги, както и покана за среща на кафе със същото настояване.

„Обажданията и срещата ги приемам като съвет и молба споразумението да бъде сключено“, каза Костова. Тя изрази опасения, че това може да е натиск за изтегляне на жалбите и показанията по случая.

Какво още каза адвокатка в предаването „Тази сутрин“ по Нова тв, вижте във видеото.

Коментари

коментара