Над 200 ще участват в кушиите на Тодоровден в село Люлин

Над 200 души ще участват в конните кушии навръх Тодоровден в пернишкото село Люлин. Празинкът ще се състои на 23-ти март в местността „Манастира“ и ще започне в 8:30ч.

Очаква се в кушиите да участва най-атрактивната група на тежковозите над 900 кг. най-добрите участници от цялата страна.

Програмата ще започне с водосвет за здраве и ритуално захранване на конете. Ще се разиграят битки с тежковозни коне в 6 /шест/ категории (до 500, 600, 700, 800, 900 и над 900 кг.) и публиката ще избере най-красивия кон.

Класиралите се участници получават купи, грамоти, парични награди ифуражи GEBI за конете; купа на кмета за най-красив кон; купа на домакина за най-добреоборудван кон; награда от Народно читалище „Христо Ботев–1961 г.“; купа на фирма„ЛОГГИНГ“ за най-стилен водач; награда от Продуцентска компания „ЕмБиМюзикЕнтърпрайсис“; награждаване за принос и развитие в провеждането на състезаниясконе от тежкотоварни породи.

За всички зрители в празничното събитие ще бъде подготвена томбола с многоизненади, а за най-малките – езда с пони.

Организаторите са подготвили за всички гости народно веселие с млади таланти от Народно читалище „Христо Ботев-1961 г.“, село Люлин. Специален гост на събитието ще бъде народната певица Глория-Мари Бочева.