Прекратиха делото срещу прокурора от Перник Бисер Михайлов

Снимка: БТА

Прекратиха делото срещу прокурора от Перник Бисер Михайлов, обвинен в побой над съпругата му. Досъдебното производство е образувано на 13 октомври 2023 г. за причинена средна телесна повреда на съпругата му Биляна Михайлова, при условията на домашно насилие, съобщава Дарик Нюз

В хода на разследването са разпитани петнадесет свидетели. Приобщени са медицински документи. Извършен е оглед на местопроизшествие. Приобщен е запис от Национална система 112, назначена и изготвена е техническа експертиза на записа. Назначени и изготвени са три съдебномедицински експертизи и две психиатрични и психологични.

Съгласно експертното заключение, на Биляна Михайлова са причинени увреждания, които в своята съвкупност реализират медико-биологичния признак „временно разстройство на здравето, неопасно за живота“. Травматичните увреждания са били причинени по време на възникнал скандал между съпрузите и имат характер на лека телесна повреда. Същевременно на Бисер Михайлов са причинени увреждания, които са реализирали медико-биологичния признак „болка и страдание“ и имат характера на лека телесна повреда. Вещото лице отхвърля възможността за изпадане на Биляна Михайлова в безсъзнателно състояние, с което да е бил реализиран медико-биологичният признак „разстройство на здравето, временно опасно за живота“, представляващо средна телесна повреда.

В последващите си показания свидетелката Михайлова посочва, че съпругът й не я е удрял и при опит от негова страна да я отблъсне, същата изгубила равновесие и паднала. По време на възникналия конфликт съпрузите са били сами и не е имало други свидетели очевидци, които лично да са възприели случилото се. Предвид липсата на свидетели очевидци извън страните в конфликта и показанията на Михайлова, не може да бъде установено по несъмнен начин коя е била активната страна в конфликта, кое действително е било лицето, обект на противоправно поведение, респективно кои от нараняванията и по отношение на кое от лицата са били причинени умишлено и кои вследствие на опит от страна на противоправно нападнатото лице да отблъсне нападението и да защити неговата лична и телесна неприкосновеност.

Поради изложеното наблюдаващият прокурор е прекратил наказателното производство.

Указано е постановлението за прекратяване на наказателното производство да бъде изпратено на Биляна Михайлова и Бисер Михайлов. Те имат законова възможност да го обжалват пред Софийски градски съд в седемдневен срок от получаването му.

Междувременно делото срещу сина им Васил Михайлов продължава с разпит на свидетели. Той бе доведен под конвой от ареста.

Пръв пред съда днес показания даде Мартин Евтимов. Той е един от очевидците на побоя срещу футболния треньор в Перник Румен Андонов. Евтимов каза пред съда, че почти нищо вече не си спомня. Разказа, че имало спречкване, но не успя да посочи датата, на която това е станало.

„Имаше спречкване, бяха на светофар. Двама души нещо се сбутаха. Познах Румен Андонов, защото той ми беше треньор. Другият не знам кой беше“, каза Евтимов.

След това в съдебната зала бяха прочетени показанията му, дадени пред разследващите. Там той е казал, че видял как млад мъж ударил Андонов с юмруци и ритници. По време на побоя Андонов се свлякъл на земята, а управителят на близко кафене излязъл да спре боя, пише в показанията на Евтимов.

Той няколко пъти каза, че не е видял лицето на Васил Михайлов при въпросното спречкване.

Васил Михайлов е подсъдим за нанесени телесни повреди. Делото продължава с разпит на свидетели, а съдът назначи дати до лятото. Младежът остава в ареста с определение на Софийския градски съд, постановено на 15 март.

Коментари

коментара