ИСТОРИЧЕСКИ УСПЕХ за тениса на маса в Перник! Нина Николова от клуб МЕТАЛИК е новият шампион на България

Исторически успех за Спортен клуб по тенис на маса „Металик „! След Шампионската титла на Купа България Нина Николова е новият Шампион на България за 2024 г. до 15г.кадетки на Държавното първенство в град Варна, съобщиха до zaPernik.com от клуба.

Състезанието се проведе от 14 до 17 март в Двореца на спорта. Състезателката на
СКТМ“ МЕТАЛИК“ град Перник Нина Николова спечели шампионската титла в конкуренция от 95 кадетки.

Нина спечели още сребърен медал смесени двойки с Кирил Спиридонов от СКТМ „КОМФОРТ“ Гр.ВАРНА и бронзов медал двойки кадетки с Паула Вълчанова от СКТМ“СВЕТКАВИЦА“ град Търговище.

С тези две шампионски титли Нина Николова е първата ракета на националния отбор на България на предстоящото Балканско и Евпопейско първенство в Стокхолм, Швеция.

Треньорите на клуб „Металик“ – Емил и Емилия Михайлова са много доволни от представянето и на другите състезатели на клуба. Дария Ушева (12 г.) е на 9-то място на индивидуално , 9-то място двойки със съотборничката и Симона Чорелова(13 г.) Мони отпадна във втори кръг в основната схема на 64. Михайл Йорданов показа страхотна игра премина успешно групите и във втори кръг малко не му достигна, за да го прескочи.

На 14 Март 2024 г. се състоя отборното първенство. Класиралите се от първия етап осемте най-добри отбора къдетки на България за медал отборът ни загуби драматично с 3.2 от СКТМ „АСАРЕЛ МЕДЕТ“ Панагюрище и момичетата играха от 5 до 8 място „Металик-ТК Панагюрище 3.0,“ Металик“ -Надежда София 3.1 с тези победи отбора зае 5- тото място в крайното класиране.

В отборния шампионат капитана на отбора Нина Николова изигра 12 мача и няма загубен гейм.

Коментари

коментара