Гимнастичка от Перник спечели Кракра Къп

При изключителен интерес от участници и публика премина шестото издание на Международния турнир по художествена гимнастика „Кракра къп“, който се проведе в зала „Борис Гюдеров“.

Над 800 бяха участничките от България и Гърция. Домакин на турнира, който се превърна в един от най-престижните в България бе СКХГ “Виктория“ с председател Виктория Велинова. Надпреварата се осъществи със съдействието на община Перник, БФХГ и спонсори на клуба.

Освен традиционните купи и медали, организаторите бяха подготвили и 20 специални приза. Приз „Райна Афионлиева“ бе връчен състезателката на клуб „Нюанс“ София Сергиева.

Тази година приз „Кракра къп“ бе връчен на Бориса Велинова, състезателка на пернишкия клуб „Виктория“.

На официалното откриване на шестия Международен турнир „Кракра къп“ присъстваха кметът на Община Перник Станислав Владимиров, секретарят на общината Мартин Жлябинков, Десислава Стойова – главен експерт „Спорт“ и легендата на художествената гимнастика Райна Афионлиева.
Състезателката на пернишкия клуб „Виктория“ Бориса Велинова получи голямата награда на турнира – приз „Кракра къп“.

„Радващо е, че нашият град вече традиционно е домакин на един от най-престижните турнири в най-красивия спорт. Благодаря на Виктория Велинова за последователността и труда, който положи, за да може турнирът да бъде международен. Художествената гимнастика е дала много на България и ще продължи да дава нови шампиони, а нашият град вече има своите големи звезди в този спорт. Желая на всички вас прекрасно спортно бъдеще, много успехи, които да носите не само на Перник, а на цяла България“, каза кметът Станислав Владимиров, който откри шестото издание на турнира.

Председателят на СКХГ “Виктория“ и организатор на турнира Виктория Велинова благодари на община Перник и спонсорите на събитието за подкрепата и пожела успех на всички участнички.

Коментари

коментара