Драма в Двореца на културата! Нова заплаха от труд за работещите там! Връчиха им да менажират сградата на Минна дирекция – едната излезе в болничен, другия споделил, че ще си търси нова работа

Драма в Двореца на културата! Нова заплаха от труд за работещите там! Връчиха им да менажират сградата на Минна дирекция – едната излезе в болничен, другия споделил, че ще си търси нова работа, научи zaPernik.com.

Директорът на Двореца на културата Петьо Фетфов винаги получава шок, когато трябва да се работи и обмисля да си търси нова професия, разкриха източници на „За Перник“ от Община Перник.

Ръководителят на културна дейност Соня Станчева е още по-атрактивна. Тя отказва да пуска мултимедията в Минна дирекция, която премина на управление към Община Перник. На нея и се струва твърде сложно да включва и изключва телевизора и отказва да го прави. Даже след като й казаха за новото задължение излезе в дълъг болничен – наранила си е крака, доколкото разбрахме.

Соня Станчева се изложи на 19 февруари

Припомняме, че Соня Станчева пък се изложи неистово на 19 февруари, когато се честваше Васил Левски. Тя беше водеща на програмата и от микрофона, публиката бе втрещена от начина й на водене. От тонколоните се чуваха постоянно реплики и шушукания на въпросната госпожа, които тя говореше на останалите си колеги, а не трябваше да се чуват от цялата публика. Програмата беше под всякаква критика за поредна година. Това бе последната изява на г-жа Станчева от микрофона в Перник, като същата не бе допусната повече за водеща и организатор на културни събития в Перник, като даваме за пример честването по случай 3 март, което бе организирано и проведено от други лица, а не от Соня Станчева.

Обновен Дворец – нова работа

За работниците в Двореца на културата направения ремонт за милиони, който обнови сградата изцяло е лоша новина. Обновеният Дворец означава и повече работа. Досега се водеше, че сградата е за ремонт и мързелите, настанили се в нея на заплатка си изкараха няколко години на завет. Но сега вече мързеливия период трябва да приключи, смятат в Общината, а обновената сграда да придобие нов културен живот.

Освен това някой трябва да поеме отговорност и менажиране на сградата на Минна дирекция. Най-нормалното е това да бъдат хората, които управляват и Двореца на културата. Но те не са на същото мнение. Да се отключва Минна дирекция, да се включва мултимедията и да се организират културни събития е твърде тежка задача за културтрегерите на Перник. И те са надали вой пред Община Перник, че не желаят да извършват тази дейност.

Лош опит с Минна дирекция и оркестър Орфей

Горката Минна дирекция има горчив опит с културните работници на Двореца на културата. Оркестърът Орфей премести репетициите си в сградата на Минна дирекция, заради ремонта…и уви…точно тогава изчезна желязната решетка от камината. Все още се търси. Най-вероятно някой музикант си я отнесъл на село и си я сложил пред камината. Дано да я върне скоро, ако не желае полицията да го сгрее на топло в скоро време, защото случая не е забравен.

Какво ще става оттук нататък?

„За Перник“ научи, че ще има разместване на пластовете в културната област на Перник. Четете сайта за горещи подробности от които ще ви настръхнат косите.

Коментари

коментара