Кметът на Радомир Кирил Стоев награди двете осмокласнички, върнали изгубени пари, стисна ръката и на директорката им

Преди дни две момичета осмокласнички от град Радомир разплакаха местен жител с достойната си постъпка. Момичетата намерили портфейла му пълен с документи и пари и го предали веднага на полицията. От полицията му го върнали, а мъжът се е разплакал от благодарност пред двете момичета, които дори не познава. 

От Община Радомир обаче поощриха доброто, като пожелаха да се срещнат с момичетата и очив  очи да им стиснат ръцете.

Кметът на Радомир Кирил Стоев награди двете момичета от СУ „Св. Св. Кирил и Методий“ за достойната постъпка и благодари на директора на училището Маргарита Ананиева и на родителите им за това, че възпитават у децата такива добродетели и ценности.

Пред кмета едната от осмокласничките сподели, че когато преди ден на ул. „Братя Миленкови“ в града, заедно със съученичката й са намерили портфейл с пари и документи, не са се поколебали кое е вярното решение.

Момичетата са го предали в полицията, които от своя страна установили собственика и върнали изгубената му вещ.

„В момента, в който видях публикацията в медиите, за миг не се поколебах да се срещна с момичетата и директора на училището“, сподели Стоев. И добави, че добрите постъпки трябва да бъдат пример за всички, за да можем наистина да живеем в едно сплотено и добро общество. Проблемите ни са видни за всички, но ние трябва да адмирираме, показваме и поощряваме добрините, винаги, когато ги видим.

Коментари

коментара