Повече дрогирани, отколкото пияни в Перник зад волата

Отмина ли времето на рекордно пияните шофьори в Перник, които изобилстваха ежедневно в полицейските отчети за сметка на тези, употребяващи дрога? В последно време, и особено откакто от КАТ вече измерват не само промили, но и правят полеви тестове за наркотици, се оказа, че шофьорите в Перник карат без задръжки на амфетамин и кокаин, а катастрофите причинени от надрусани зад волана растат. 

Статистиката на Областна дирекция на МВР в Перник говори именно за това:

От вчера са двата последин пресни случаи на спрени за проверка шофьори, при които за отчетени наличие на амфетамин.

Около 15, 15 ч. вчера в пернишкия кв. „Изток“ бил проверен лек автомобил „Форд Фокус“ с водач 42-годишен мъж от гр. Годеч. Полицаите го тествали за наркотични вещества с техническо средство, което отчело положителен резултат за амфетамин. Мъжът дал кръвна проба за химичен анализ, а автомобилът му е иззет.

Три часа по-късно, на ул. „Захари Зограф“ полицаи спрели за проверка лек автомобил „Субару“, управляван от 40-годишен жител на областния град. И при него пробата с техническо средство отчела положителен резултат за амфетамин. Отказал кръвна проба и автомобилът му също е иззет.
Двамата са задържани за до 24 ч. с полицейски заповеди и работата продължава под надзора на прокуратурата.

Къде изчезнаха пияните шофьори?

Само преди два дни положението беше такова:

33-годишен е задържан за шофиране на автомобил след употреба на наркотици.
На 02 март, в пернишкия кв. „Изток“ от служители на Второ РУ бил проверен лек автомобил „Мерцедес“ с водач 33-годишен жител на областния град. При изпробването му с техническо средство бил отчетен положителен резултат за амфетамин и канабис. Мъжът дал кръвна проба за химичен анализ и бил задържан за до 24 ч. Автомобилът му е иззет и е образувано бързо производство.

20-годишен е задържан за управление на автомобил след употреба на наркотици.
На 02 март, около 16, 10 ч., на ул. „Райко Даскалов“ в гр. Радомир бил проверен лек автомобил „Сеат“ управляван от 20-годишен местен жител. Тестът му за наркотични вещества отчел положителен резултат за канабис.Младежът дал кръвна роба за химичен анализ и бил задържан за до 24 ч. с полицейска заповед. Автомобилът му е иззет и е образувано бързо производство.

Жител на кюстендилското с. Пиперково е управлявал лек автомобил „Опел“ под въздействието на бензодиазепин. 40-годишният водач бил проверен на 01 март, около 07, 10 ч. в центъра на гр. Радомир. Мъжът дал кръвна проба за химичен анализ и бил задържан за до 24 ч. с полицейска мярка. Започнато е бързо производство и работата продължава.

Столичанин седнал зад волана на автомобил след употреба на наркотици е установен от служители на РУ – Трън. Вчера, в с. Неделково органите на реда проверили лек автомобил „Ауди“ с водач 27-годишен от гр. София. Тестът му за наркотични вещества показал положителен резултат за кокаин. Младежът дал кръвна проба за химичен анализ и бил задържан за до 24 ч. с полицейска заповед.
Започнато е бързо производство и работата продължава.