Най-обичливите деца живеят в Ярджиловци

Къде живеят едни от най-обичливите деца в Пернишко? В Ярджиловци! Това откриха библиотекарите от Регионалната библиотека при вчерашната си среща с малчуганите от детската градина и учениците от ОУ „Отец Паисий“.

На дребосъците от градината те прочетоха за приключенията на Котачето, което се страхуваше от всичко от книжката на Ерик Еманюел Шмит. Много емоции у децата породи историята, поднесена артистично от Юлияна Савова, която получи искрени топли прегръдки. Атмосферата на свободно изразената обич от децата, която създават техните две прекрасни учителки, стопли сърцата на гостите. Срещата продължи с размяна на сърца, песен-поздрав, красиви картички с мили пожелания и почерпка с малки вкусни кексчета.

Емоционалното за библиотекарите гостуване продължи със среща с учениците и техните учители, на които разказаха как могат да станат читатели в детския отдел на библиотеката. Проявен бе интерес към помощта, която от библиотеката могат да окажат, в разработването на проект, свързан с изучаван учебен материал. Мил поздрав към библиотекарите бе отправен в красива картичка, която получиха от учениците. Срещата завърши с обещанието за съвместно интересно събитие, което ще бъде организирано в библиотеката, след приключване на ремонта на Двореца на културата.

Коментари

коментара