Над 330 нарушения по пътищата през почивните дни в Перник

Снимка: БГНЕС

Над 330 нарушения са установени по време на проведената специализирана полицейска операция през почивните и празнични дни в региона.

В периода от 1 до 4 март на територията на Пернишка област бе проведена специализирана полицейска операция „Алкохол, наркотици, неправоспособност и скорост“.

Полицейските служители са проверили 872 моторни превозни средства и 1112 шофьори и пътници. За нарушения на Закона за движение по пътищата са издадени 73 акта за установяване на административни нарушения и 258 фиша.

В рамките на акцията са образувани 5 досъдебни и 4 бързи производства. По Закона за МВР са задържани 4 и са предупредени с протоколи 3 граждани. Проверени са и 48 криминално проявени.

За периода са връчени и 78 електронни фиша за вече извършени нарушения, както и са издадени 15 заповеди за прилагане на принудителни административни мерки. Установени са 4 неправоспособни водачи и също толкова управляващи МПС след употреба на наркотични вещества.

Трима водачи са шофирали след употреба на алкохол – двама от 0,5 до 0,8 и един от 0,8 до 1, 2 промила. Не са регистрирани тежки престъпления и нарушения на обществения ред.
Засиленият контрол продължава.

Коментари

коментара