Димитър Бербатов в Перник с идеи за развитието на футбола, връща отстранените отбори в първенството

Снимка: Фейсбук

Димитър Бербатов и екипът му се срещнаха с футболни деятели в зала „Панорама“ в град Перник. Срещата е част от кампанията  на Бербатов преди изборния конгрес на БФС, който е насрочен за 15 март. Бербатов се кандидатира за президент на футболния съюз, като е и основен критик и опонент на управлението на досегашния президент Борислав Михайлов. 

В Перник на среща с футболните клубове Бербатов не е за първи път. Много от отборите, които симпатизират на Бербо са „репресирани“ от предишното ръководство на БФС в лицето на Борислав Михайлов, включително имат и забрана да участват в първенствата.

На срещата в Перник се е провела интересна и полезна дискусия относно по-доброто бъдеще на българския футбол. Екипът на Бербатов е набелязал проблемите във футбола, както и е дал конкретни предложения и стъпки как да се върви напред с едно ново начало.

Снимка: Фейсбук

Според Димитър Бербатов всеки клуб има правото да направи своя избор за председател без страх и без да е под натиск. За Бербо всички клубове са еднакво важни. Той каза, че с екипа си обмислят много реформи във футбола, намаляване на разходите на спортните клубове, както и първенство между аматьорските и професионални отбори. Бербатов набеляза и някои моменти за развитието на детско-юношеския футбол и каза, че ако бъде избран за президент, моментално ще върне всички клубове в първенството, изключени от предишното управление.

Освен това Бербатов е категоричен, че ако стане президент на БФС няма да е президент само на бюро, а постоянно ще обикаля и следи развитието на футболните клубове на място, като лично ще се запознава с проблемите им.

Коментари

коментара