Нови правила на пункта на КАТ в Перник! Става по-лесно с регистрацията на коли

Снимка: Александър Василев, Фейсбук

Нов технологичен ред за регистрация на пътни превозни средства се въвежда в Перник, съобщиха от МВР.

Според новите правила, които влизат в сила от днес, обслужването на водачи на превозни моторни средства ще се извършва на едно гише, където ще бъдат попълвани и подавани всички формуляри. Непосредствено след това гражданите ще изчакват подготовката на документите си, чийто ред ще бъде обвързан с часа на подаването им.

В последния етап те ще трябва само да се подпишат при получаване на талоните и да заплатят услугата на ПОС терминално устройство на място. При преминаването си през пункта за регистрация шофьорите ще бъдат проверявани и за невръчени или неплатени актове и фишове.

„За нас е важно да спестим времето на хората, така че да не е необходимо те да взимат отпуск, за да регистрират автомобила си. Ще се опитаме времето за издаване на нови документи да бъде сведено до 20 мин., а при поставяне на нов регистрационен номер – до 40 мин.“, това заяви началника на отдел „Охранителна полиция“ при ОД на МВР-Перник комисар Йордан Дундаков.

Той, заедно с главен инспектор „Симеон Георгиев“ – началник сектор „Пътна полиция“ и старши инспектор „Биляна Славчева“ – началник група „Регистрация на ППС“, презентираха новите правила за работа на пункта.

Двамата уточниха, че на пункта за регистрация на пътни превозни средства се обслужват по около 40 граждани на ден. Всички служители са преминали нужното обучение и имат нужната подготовка за осъществяване на пълния набор от дейности. В момента се разработва подобна система и при издаването на лични документи в ОД на МВР.

Коментари

коментара