Свърши инсулина в Перник

Удължават забраната за износ на инсулин с още 1 месец – от 1-ви до 31-ви март. Това обяви на брифинг зам.-министърът на здравеопазването проф. Илко Гетов.

„Драмата с недостига на някои лекарства се оказва твърде преувеличена“, заяви здравният министър проф. Христо Хинков, който коментира сигналите за липсващи инсулинови лекарства в аптечната мрежа на много места в страната.

Зам.-министърът на здравеопазването проф. Илко Гетов подчерта, че ведомството системно, регулярно и много задълбочени следи проблемите и процесите в българския фармацевтичен пазар.

„Всяко едно решение, което вземаме, е основано на данни, проверки и доказателства. Освен това във втората половина на всеки месец правим тематични проверки с колегите от ИАЛ и РЗИ – по аптеките в различните региони какво липсва, какво има и къде точно има недостиг. От началото на годината, за месец януари има подадени сигнала три сигнала за липсващ инсулин, в Стара Загора и Плевен. За февруари сигналите са само два – в Перник и от Пловдивско”, обяви той./trafficnews.bg

Коментари

коментара