Кастрят подивели храсти из Перник, анонимен опищя, че му орязали джунглата пред блока

Започна изрязване на храсти и почистване на отпадъци в района от жп спирка Метал към ул. Бл. Гебрев, съобщават от администрацията на общината. Кастренето ще продължи от фирма „Флор“ по график и на други места в града.

Почти е готово облагородяването и на парка в квартал Изток, предстоят поставянето на пейки и кошчета. 

Междувременно в социалната мрежа перничанин/ка се оплаква от това, че от общината изрязали подивелите храсти в междублоковото пространство. Гражданинът, писал се „Анонимен“, се разходил случайно и видял, че са отрязали дръвчетата и храстите, а част от пространството е било залято с бетон. И решил да се изкаже, макар и анонимно.

ZaPernik.com разпита и разбра, че въпросното „пространство“ е било тотална джунгла от подивели храсти и дръвчета, която е имала функцията едновременно на змиярник, сметище и кенеф. Всичко това е разчистено, за да бъде направена нова детска площадка и оградено пространство за разхождане на домашни любимци – както се прави в големите развити градове.

Подобни детски площадки са предвидени и на още четири места в Перник – ул. Искър, ул. Лом и кварталите Иван Пашов и Мошино.

Много перничани обаче  се оказва не обичат реда и чистотата, а за тях безразборно израсналите храсти – понякога задушаващи и загрозяващи самите дръвчета между тях –  са „дръвчета“ от съществено значение.  А като отидем в някое европейско градче цъкаме с език колко е подредено. Угодия няма! Няма и да има! А хубавите неща  за перничани, очевидно се правят „насила“.