Ученичка се разплака пред паметника на Левски, а какво направи кметът на Перник ?

Град Перник ще помни дълго вчерашната 151-ва годишнина и поклонение пред паметта и делото на Апостола на свободата Васил Левски. По традиция, на 19-ти февруари местната власт и граждани в града се събраха да отдадат почит, поднасяйки венци и цветя. Обикновено през годините пред паметника се събират неколцина души – управляващи, партии, ученици от 12-то училище „Васил Левски“  и няколко отделни граждани.

Тази година обаче все едно целият град беше се организирал да отдаде почит към Апостола, а опашка от хора се виеше още от площада.

Една случка обаче трогна всички присъстващи.

В обичайния рецитал за Апостола, момиче докато рецитира пред паметника се развълнува, прекъсна рецитала си и се разплака. Това провокира кметът на Перник Станислав Владимиров – Станката да отиде до нея. Владимиров прегърна момичето да я успокои.

Любопитно беше, че тази година извън рециталите и предвартиелната програма, друго пернишко дете изяви желание в края на събитието да изрецитира стихотвороение и обра овациите на присъстващите.

Разбира се, не липсваха и гафове.

Организаторите не бяха обърнали достатъчно внимание на детайлите, а си караха всяка година постарому. Водещата постояно говореше някакви организационни неща пред включените микрофони, които се чуваха от всички. Ако това се случваше в някое малко селце, може би щеше да е оправдано, но не и в град като Перник със стотици хора на площада.

Прословутото изреждане на партии и организации, които поднасяха венци пред паметника също досади на хората. Граждани коментираха защо е нужно по микрофона да се съобщава всичко това – от фенове на ПФК Левски до граждански организации.

Коментари

коментара