Такова поклонение пред Левски Перник не помни!

Такова поклонение пред паметта и делото на Васил Левски Перник не помни! Огромна опашка от перничани се изяви днес, за да поднесе почит на Апостола на Свободата. Хора се редяха още от площада на града и чакаха реда си да положат цветя пред паметника на Левски. 

Стотици перничани сведоха глава в памет на Апостола на свободата Васил Левски и запазиха минута мълчание по повод 151-та годишнина от гибелта му.

Венци и цветя бяха положени от кмета на Община Перник Станислав Владимиров, областния управител Людмил Веселинов, председателя на общинския съвет Денислав Захариев, народни представители, общински съветници и много граждани.

Ученици от XII ОУ „Васил Левски“ пък представиха рецитал за патрона на своето училище.

„Роден в края на петвековно робство и само за няколко години недочакал мечтаното освобождение, Левски умира свободен, защото неговият несломим дух, силен характер и житейски принципи са на истински свободен човек. Българската земя вечно ще тръпне от стъпките на Левски, оставили в душата й усет за трайност и величие. Краткият живот на някогашния дякон, надхвърля възможните човешки граници, прескача тленността и остава безсмъртен“.

С тези думи водещият на възпоменателната церемония се обърна към всички перничани.

Коментари

коментара