Монтираха голям балон за шест вида спорт в Перник

Спортен балон в центъра на Перник, който ще побере шест вида спорт монтираха в парка в района на стария градски плувен басейн. Балонът се намира непосредствено до изкуственото футболно игрище.

Съоръжението е предназначено да се ползва от спортните школи в града. Това ще се случва целогодишно, като зимно време балонът ще се отоплява, а лятно време ще се охлажда. Настилката ще бъде разчертана и оборудвана за шест вида спорт – баскетбол, волейбол, тенис на корт, футбол, ханбал и бадминтон. Теренът ще е разделен от мрежа, така че две школи да имат възможност да тренират едновременно.

В момента все още текат довършителни дейности. Предстои полагането на настилката, която ще е специална ударопогръщаща. Ще има чисто нови кошове за игра, врати и мрежи.

Като част от новата спортна зала ще има бани, тоалетни и съблекални за малките спортисти. Предстои да бъдат изградени тротоари и паркинг.

Успоредно с това ще бъде ремонтирано и обновено изкуственото футболно игрище, което се намира в непосредствена близост, съобщиха за zaPernik.com от общината.