В ТОП ФОРМА ЗА ПОБЕДИ: Тигрите на Перник преминаха медицински прегледи

Спортистите от спортен клуб „Тайгър Тийм“ преминаха медицински прегледи, съобщиха до ZaPenrik.com от клуба. 

Както всяка година така и през 2024 година ДЮШ на Тайгър Тийм Таекуон-до и Кикбокс клуб преминаха задължителни медицински прегледи. За сигурността на пернишките бойците се погрижиха специалисти от София придружени от доктор от ВМА .

Заключението: отлично подготвени и в перфектно здравословно състезание те могат да преследват целите си през годината. Медицинският екип пристигна със своето оборудване на място в Перник в залата на тигрите. Ето какво заявиха от клуба:

„Няма как да не се грижим за здравето на децата ни. Наясно сме с натоварванията, на които ги подлагаме и сме отговорни за това да знаем в какво здраве са и дали са на 100 процента за предстоящите турнири и мероприятия, ме дори и за тренировъчният процес. Като цяло спортистите ни тренират на професионално ниво,включили сме по-сериозно възтановяване , работим с масажисти. Готвим се и на открито и в зала и резултатите от изследванията бяха красноречиви за работата ,която сме сеършили с тях. Приоритет за нас е те да бъдат здрави и без контузии през цялата година. Разбира се за да се постигне това се изисква абсолютно професионално изготвена програма,която да балансира натоварвания с възтановяване ,както и върхова форма в състезателен период и период на почивка. Вярваме ,че в края на Февруари началото на Март месец нашите машини ще бъдат в върхова форма, която ще усоеем да задържим за най-важните моменти за нас през годината! Целта ни през годината е да успеем да извадим изтискаме най-доброто от състезателите си ,но само когато те са здрави и напълно пълноценни за работа. Тоест няма да са задължени да участват на всички турнири през годината. Целта ни е индивидуалното развитие на всеки един от спортистите и отборната дисциплина и колектива ни. Така че крайното класиране далеч няма да бъде фикс идея за нас. И да сме първи и пети не очаквайте да греем пред камерата всеки път. Показахме го през последните две години,през които няма да намерите никъде похвала от нас самите за всички първи места,които сме завоювали. Достатъчно за нас е , че сме дразнители и сме отбор , с които се съобразяват! „,  каза треньорът Кристиян Младенов.