МИННА ДИРЕКЦИЯ, 14-ти ФЕВРУАРИ: Писателката Здравка Евтимова представя най-новата си книга пред перничани

Здравка Евтимова ще представи новата си книга „Луничави разкази“ в тържествената зала на Минната дирекция, утре /14.02/ ат 18:00 ч. Двадесетте истории в сборника, който излиза с печата на издателство „Жанет 45“, са писани през последните три години.

В началото на годината Евтимова беше отличена с новоучредената американска награда за фантастика на името на Томас О’Конър Слоун, писател, изобретател и лингвист. Много са другите награди, признания, отличия, които писателката е заслужила в своето литературно битие.

Здравка Евтимова е специализирала художествен превод в Сейнт Луис, САЩ. Превела е над 25 романа от английски, американски и канадски автори на български език, както и произведения на български писатели – на английски език.

Тя е автор на романи и сборници с разкази. Нейни текстове са публикувани в литературни списания и антологии в 27 страни по света, между които САЩ, Канада, Австралия, Франция, Китай, Япония, Индия, Нова Зеландия, Иран, Аржентина и др.

Носител е на множество литературни награди, а през 2020 г. става носител на голямата награда „Христо Г. Данов“ за цялостен принос в националната книжовна култура.

Коментари

коментара