Униформи-суитчъри въведе пернишкото ОУ „Иван Рилски“

Нови униформи за учениците въведоха в ОУ „Иван Рилски“ в Перник. Те представляват тениска и суитчър в тъмно синьо, с червен цип и пришито лого на училището. От репортаж на Канал Струма става ясно, че униформите са за всички деца, но не са задължителни за учителите.

Идеята е да се създаде усещане за екипност и общност по модела на чуждестранните елитни училища.

Въпреки това една учителка на петокласници – госпожа Цекина –  е решила да даде пример на всички останали, като и тя облече униформата си.

„Искам да дам пример на останалите, прекрасно се чувствам в униформата. Но ако реша ще си облека и официалното облекло“, споделя учителката.

Кадър : Канал Струма

Такъв избор обаче учениците нямат. Малки перничанчета бяха заставени пред камерата на телевизията да изрецитират, колко са ентусиазирани от новите униформи и как като са ги взели, трябва и да ги носят.

„Винаги тук трябва да ги носим и да ги носим с удоволствие“, казва малко момченце.

Кадър : Канал Струма

От репортажа става ясно, че преподавателите чакат с нетърпение красиви сака, които да изпълняват функцията на униформи.

Според друга учителка няма ученик в училището, който да не е облечен в униформа и всички носят атрибутите на училището с желание и удоволствие, което е много радващо.

Първоначално уговорката била, че от началото на втори срок ще бъдат носени новите униформи, но някои ученици избързали и ги обличали още през втори срок – толкова било силно желанието им да носят униформа, която да ги отличава като ученици на ОУ „Иван Рилски“.

Кадър : Канал Струма