На перничани взе да им писва: Земеделци заприщиха за втори път пътен възел Даскалово

Снимка: БТА

За втори път земеделски производители блокираха пътен възел Даскалово и образуваха голяма тапа по обяд. Трактори обикаляха на бавен ход кръговото в знак на протест, а перничани не можеха да преминат.

Това изостри напрежението, като много от хората останаха недоволни от спирането на движението, някои се питат дали тракторите ще изчистят калта от гумите си. Хората апелират полицията да не допуска затваряне на основни пътни артерии и че не е редно и морално заради група хора всички да страдат.

Протестното шествие бе на земеделски производители от Перник и Радомир. Протестът на производителите се проточи около два часа, а в него участваха около 30 трактора.

Земеделците, повечето от които членуващи в Националното сдружение „Обединени земеделски производители“, заявиха, че продължават да държат на изпълнението на дванайсетте си искания към властта. Те касаят зелената сделка, срока на изплащане на субсидиите за тази година, конкретно за необлагодетелстваните райони (планински и полупланински) и отпадането на забраната за оран, съобразно климатичните и географски особености на региона и др.

БТА съобщи, че недоволните не желаят оставката на аграрния министър Кирил Вътев, но ако не бъдат удовлетворени исканията им, са готови да организират мащабен протест в столицата или затваряне по места на главни пътни артерии в пикови часове на деня.

Коментари

коментара