6 ЗЛАТНИ медала за пернишките таекуондисти на СК“ Калоян Ладимекс от Държавно Първенство

В град Панагюрище на 3 .02.до 04.02.2024 г. завърши Държавното първенство по Таекуон-До ITF, в което участие взеха над 500 състезатели от 21 клуба от цялата страна.

Младите таекуондисти премериха сили в много интересни и изпълнени с емоции битки в дисциплините форма, специална техника и самозащита, във всички възрастови групи: деца, юноши, девойки, мъже и жени.

СК“ Калоян Ладимекс“ бе представен от 34 състезатели от всички възрастови групи и завоюваха общо 16 медала , 6- златни, 4 сребърни и 6 бронзови медала , което ни нареди на 3 място в отборното класиране.

Михаил Симеонов при юношите, бе безапелационен победител на специална техника и донесе златният медал в конкуренцията на 14 състезателя, които останаха доста назад в техните изпълнения.
Самозащитата при юношите също така бе без конкуренция и направиха много добро изпълнение и заслужено завоюваха златният медал ( Михаил Симеонов , Борис Симеонов, Кристиян Момчилов и Виктор Аспарухов)

Фердина Николаева при жените , направи едно от най -добрите си изпълнения и завоюва златен медал на индивидуално форма до първи дан . Фердина Николаева е национален състезател от 7 години и дългогодишен състезател в СК“ Калоян Ладимекс“.

Ивет Василева при жените остана на трето място но направи много добро изпълнение на форма индивидуално до първи дан. Национален състезател , републикански шампион за 2023, бронзов медалист при жените от ЕП в Италия и бронзов медалист от Световното първенство в Казахстан .

Николай Иванов (Нико) – златен медалист при индивидуално форма при децата , в конкуренцията на 30 състезателя Нико бе безапелационен с много добро техническо изпълнение и най вече с добра психическа издръжливост.

Софи Русева – златен медал при децата, в конкуренция на 16 състезателки тя доказа своята класа. Републикански шампион по таекуон-до за 2023 и републикански шампион по кикбокс, много преспективен състезател по форма и спаринг.

Другите две състезателки в 10-11 годишните Жара Поповска и Божидара Павлова показаха много добро изпълнение но останаха на трето място.

Ивелина Тодорова при жените донесе златен медал в индивидуално форма 4-3 гуп

„Много сме доволни и от отборното по форма , където нашите деца направиха едно от най-добрите изпълнения , но малки технически грешки ги оставиха на второ място .
В края на февруари ще се проведе втори етап от държавното първенство ( спаринг и силов тест), където ще се разберът и състезателите, които ще представляват България на ЕП в Словения“, каза треньорът на младите пернишки таланти Иво Иванов.

Състезанието премина с перфектна организация от страна на община Панагюрище в лицето на кмета сабумним Желязко Гагов, както и с всеотдайната помощ на клуба домакин – таекуон-до клуб Один.

Това бе едно от най-интересни и оспорвани състезания в дисциплините форма, специална техника и самозащита, поставяйки началото на състезателен сезон 2024. Президента на Българска Федерация по Таекуон-До ITF, мастър Марио Богданов даде отлична оценка на видяното спортно техническо ниво на състезателите, като им пожела още по-добро представяне на предстоящото Държавно първенство в дисциплините спаринг и силов тест, което ще се проведе в град София от 23 до 25.02.2024г. и ще се яви директна квалификация за Европейското първенство в град Копер – Словения.

Коментари

коментара