Грозни сцени след мача Миньор 2015 – Левски: Ръководството на перничани скочи на съдията

Грозни сцени се разиграха след вчерашния баскетболен мач между Миньор 2015 и Левски в зала „Борис Гюдеров“.

Мачът беше особено важен за перничани, но въпреки това отборът на Левски, който е последен в класацията, успя да е равностоен и в последния момент и последната секунда на мача да измъкне една точка разлика, с която стана победител в двубоя. Това се случи, след като миньорци направиха фалове и така постлаха на Левски да изпълни наказателни точки, които бяха драматично решаващи за изхода на мача.

Срещата завърши с 59 на 60 в полза на гостите, като в последната секунда имаше и наказателен фал за Миньор 2015. Той бе изпълнен, но топката не влезе в коша и това сложи край на двубоя.

„Сами се бихме“ – коментираха фенове.

След последната съдийска свирка обаче, от ръководството на Миньор, вместо да приемат с достойнство загубата си, типично по пернишки се нахвърлиха върху съдията, за да му търсят сметка.

Президентът на баскетболния Миньор 2015 Николай Горанов побесня срещу съдията на мача с Левски. Претенции имаше и треньорът Георги Младенов. В спора на кантар да се включат бяха  и някои от агитката на Миньор дошли да подкрепят момчетата. Разумът обаче надделя, а по-афектирания фен бе стопиран от свой приятел да не прави глупости.

Цялата разправия бе заснета от репортер на спортния сайт Спортал.

Междудвременно треньорът Георги Младенов остана много разочарован от представянето на отбора си, като го нарече „срамно“. Той се извини на присъстващите и заяви, че това не са качествата, които баскетболистите му са показали на мача в Ямбол. Младенов каза, че момчетата били уплашени и страхливи и това вероятно се е дължало на факта, че не са играли пред толкова пълна зала. От друга страна Младенов поздрави съперниците за показаната игра, на фона на това, че не са получавали и една стотинка и едва ли не играят на доброволни начала.

„Срамно представяне! Искам да се извиня на всички тези хора, които дойдоха днес в залата. Това не е отборът, който игра преди дни тук с Ямбол – уплашени, страхливи, не знам, сигурно така трябва да бъде пред пълна зала. Лично мен ме е срам от продукцията, която изнесохме днес.

Отдавам го на притеснение или може би на това, че Левски спасяват сезона, поздравявам ги, за това което правят. Спасяват си отбора, за да може да съществува Левски и да правят всичко възможно догодина нещо да има. Не са получавали една стотинка досега, само ги поздравявам за победата и за характера. При нас всичко е наред, но какво чакаме не мога да разбера. Притеснение от какво? От това, че залата е пълна? Напротив, тя трябва да бъде вятър в гърба и да дава сила. Имаше и няколко странни решения, особено последното, но такъв е животът. Както се казва, ние сме новобранци в тази лига и с нас всеки може да си прави да не казвам какво, за да не загубя детската аудитория.

Какви победи, имаме 7-8. След този мач вече няма борба за плейофите. И да спечелим във Варна, ще сме максимум осми при добро стечение на обстоятелствата в другите мачове. Очаквахме Левски да се предадат сами. Казва се подценяване, а нашият отбор няма право даже да си помисли, а камо ли да го направи. Да, Николай Иванов и Лъчезар Тошков играха добре, но не са те целият отбор, има още десет човека. Една птичка пролет не прави. Бяхме безумни първото полувреме, вкарахме 20 точки, а първата част срещу Ямбол вкарахме 30. Ямбол по-слаб отбор ли е от Левски? Всичко е до усещане и начин на нагласа. Някой, който прави това, което обича, мечтае да играе баскетбол и получава заплата, аз ли трябва да го мотивирам?“

 

Коментари

коментара