След налети милиони лева: Профилакториумът в Перник се ПРОВАЛИ

След като се направи всичко възможно това подобие на болница – пернишки Профилакториум да заработи и да е на печалба, поредният и най-скъп опит се провали. Това научи „За Перник“.

Според наша информация, екипът на здравното заведение твърди, че то отново е пред фалит. И дори след като му бяха налети невиждани за подобно заведение пари за покриване на дългове, оправяне на сградата и други от Община Перник /разбирайте Вашите данъци/ – резултатът е отново предфалитно състояние.

Профилакториумът е една измислица от миналото

Профилакториумът е една измислица от миналото, която не може никога да бъде оправена. Поредната „емблема на града“, която служи за крадене, далавери и фалит. Както на време, така и на средства.

Най-големият бич на Профилакториума в Перник е сградата му. Тя гълта повече пари отколкото лекарите, пациентите и оборудването. За да поддържаш такава огромна сграда с високи тавани, а да използваш няколко стаички с няколко баби пред умирачка е пълно безумие.

Вътре е студено, ползват се няколко стаички, а сградата е огромна. Профилакториумът е замислен като придатък на мината, където да се възстановяват стотици, хиляди миньори. Отоплявал се е на безплатни въглища. Всичко това днес не работи.

Профилакториумът гълта толкова пари, колкото целия квартал да бъде ремонтиран

Перничани трябва да кажат НЕ на Профилакториума и въобще на всички емблеми от миналото, които вече не работят, но за сметка на това изсмукват повечето пари на града. Перничани трябва да изберат – да наливат милиони лева в една неизползваема сграда годишно или да си оправят разбитите улици в квартала, в който живеят. Да, точно така, защото Профилакториума гълта милиони – пари, които квартала над автогарата не е получил, за да живее нормално.

Профилакториумът е един провал

Там се продаваше лютеница на десетократно по-високи цени от магазините. Там се имитира дейност. Там се правят дългове, които перничани покриват, вместо да си оправят улиците или да си направят модерен рехабилитационен център в сграда, която няма да гълта всичките пари, а те ще отиват в здравето, обслужването и лекуването на пациентите.

И въпреки, че последните години, Профилакториума бе дотиран от Община Перник с милиони лева, а директор се пробва да бъде младия мениджър Емил Ненков – провалът е налице.

Ненков имаше първоначален импулс да се докаже, амбициран от идеята да става кмет на кв. Изток. Събираше дарения, показваше се из Фейсбук, но като наближиха изборите и за него нямаше възможност, нещата се занемариха.

Персоналът на Профилакториума, който често е повече от пациентите, пък смята, че заплащането му е несправедливо и унизително. Казват, че условията на труд били лоши. Казват, че нараства социалното напрежение между работещите, което обявават, че ще ескалира скоро време.

Перник трябва да реши

Ще плаща ли още милиони за поредната глупост, наречена „емблема на града“ / чуете ли този израз, да знаете на грабеж и фалит е/ или ще реже болните звена от миналото и ще се модернизира.

Коментари

коментара