16-годишен без книжка и пиян подкара кола, глобиха и майка му

Снимка: БГНЕС

9 шофьори, седнали зад волана след употреба на алкохол и наркотични вещества са установени през месец януари в Пернишкото. Санкциониран е и непълнолетен и неправоспособен водач, шофирал след употреба на алкохол и спряно от движение МПС

9 бързи производства за управление на автомобили след употреба на алкохол и наркотични вещества са образувани през месец януари от служители на ОДМВР – Перник.

В Брезнишко е установен 16-годишен младеж от гр. Перник, който като неправоспособен управлявал лек автомобил „Мерцедес“ спрян от движение и с 0, 81 промила алкохол в издишания въздух.

Съставени са му три акта за установяване на административни нарушения, както и един на майка му, която му е предоставила автомобила за управление.

През периода органите на реда са констатирали множество нарушения на Закона за движение по пътищата, като са издали 277 акта, 625 фиша и 2346 електронни фиша. За предотвратяване и преустановяване на административни нарушения, както и за отстраняване на вредните последици от тях са издадени 36 Заповеди за прилагане на принудителни административни мерки, от които с 13 са отнети свидетелства за правоуправление на моторни превозни средства, 14 за спиране от движение на автомобили и 9 за прекратяване на регистрацията на МПС. 8 административно-наказателни производства съдържащи признаци на престъпление са изпратени на прокуратурата за отношение по компетентност.

През месеца на територията на региона са станали 48 пътнотранспортни произшествия, от които 4 тежки с 6 ранени граждани. Приети са 418 заявления за издаване на свидетелства за управление на МПС и са връчени 403.