Момче помогна на софиянки в беда: Перничани, гордейте се, че сте възпитали такива деца!

Розалина Ботева сподели история от Перник с неочакван край. Тя и нейна приятелка закъсват с колата на улица в Перник. И докато се чудят какви става, младо момче се отзовава на помощ. 

Розалина е щастлива и благодарна, споделяйки историята си и казвайки: “ Перничани, гордейте се, че има жени и майки във вашия град, отгледали и възпитали такива деца“

Ето какво разказва софиянката:

Здравейте Перничани.
Искам да споделя случилото се във вашия град с мен и моя приятелка.
Автомобилът, с който се придвижвахме, отказа да запали и се обърнахме за помощ към случайни минувачи. Избутаха ни хората, но не успяхме да запалим. Едно от момчетата се включи без да го молим. Същото младо момче, заедно със свой приятел изчезна в последствие и ние започнахме да търсим помощ от близки в София /от където сме/.
Стояхме и чакахме, естествено притеснени като всяка жена в автомобилна беда и в чужд град.
И сега към важното в този пост. Моля прочетете го!!!
Онова момче, което споменах по-горе, в един момент изникна пред нас с усмивка и закупени кабели в ръце. Това дете бе тичало, намерило и закупило със собствени пари така нужното за да можем аз и приятелката ми, да запалим автомобила и се приберем преди мръкване вкъщи.
Това дете вероятно 16-18 годишно, бе преценило без да го молим ситуацията, нашето притеснение и ни бе спестило часове на чакане и безпокойство, ей така от сърце и с желание да помогне. Не защото, не за изгода, просто човешки.
Като по поръчка момиче, спря пред нас и даде ток. Без уговорки и молби.
Така и не разбрахме името на момчето и момичето. Не можахме дори да благодарим подобаващо, но сме дълбоко и искрено благодарни и горди от тези деца.
Има надежда за България, щом съществуват такива добри, умни и съобразителни млади българи.
Перничани, гордейте се, че има жени и майки във вашия град, отгледали и възпитали такива деца🙏🧡
П.С. Ако „момчето с кабелите“ и момичето, четат това и се познаят, искаме да знаете, че винаги ще помним добрината ви и ще я споменаваме, за да ви носи късмет.
Бъдете здрави и щастливи деца. Останете такива, каквото ние ви видяхме и Бог да ви благослови🙏