Сурвакарски страсти и трусове в село Долна Секирна, бюлюкбашия подаде оставка

Снимка: Фейсбук

Един от двамата бюлюкбашии (водачи) на сурвакарската група на брезнишкото село Долна Секирна подава оставка като такъв. Решението съобщи самият Румен Станоев във Фейсбук група на селото.

На 10 февруари в читалището на Долна Секирна ще се проведе събрание, което ще започне в 18 часа. То се свиква във връзка с възникнали разногласия в групата. Дневният ред на събранието е съставен от няколко точки, свързани с отчет, обсъждане и решаване за участия в предстоящия събития, както и избор на ръководство и бюлюкбашии.

Присъствието на събранието на участниците е желателно, а на бюлюкбашиите, касиера и председателя на читалището в селото е задължително, отбеляза Румен Станоев. Бюлюкбашията допълни, че лично той подава оставка. До момента на писане на публикацията Румен Станоев все още не е отговорил какъв е мотивът за решението му.

Сурвакарската група на село Долна Секирна е към народно читалище “Иво Войвода-1928”, но решенията се взимат от сурвакарите и нямат нищо общо с читалищното настоятелство.

Източник: zapadno.com

Коментари

коментара