Радомир с нов сайт, пуска в реално време заседанията на общинския съвет

Община Радомир ще има нов сайт. Това стана ясно по време на първото за 2024г. заседание на Общински съвет – Радомир, съобщено от кмета Кирил Стоев.

„Вече се работи по платформата и се надяваме в ускорени срокове да имаме резултати и сайтът да бъде функционален по отношение на информацията за гражданите, новини, събития. Ще бъде създаден раздел за публикуване на информация, свързана със ЗПКОНПИ, включително структура на организацията, декларации и други, обяви, съобщения, обратна връзка, интеграция на уеб-сайта с регионалната данъчна система за лесно и удобно проверяване на данъците, изграждане на функционалност за подаване на сигнали от граждани, изграждане на страниците спрямо изискванията на Министерство на електронното управление (МЕУ) за достъпност и сигурност“, заяви Стоев.

Поводът за обсъждането на платформата бе заради промени в ЗМСМА, които бяха приети от Парламента, а именно – „всяко заседание на общинския съвет ще се излъчва в реално време на интернет страницата на общинския съвет или на общината“. На живо в интернет ще се излъчват и заседанията на комисиите в общинския съвет. Измененията в ЗМСМА влизат в сила от 1 февруари тази година, с изключение на текстовете, свързани с онлайн излъчването, които влизат в сила от 1 юли тази година.

„Целта на новия сайт е да предоставя информация за реализиране на политиките, действията на кмета и общинската администрация, подстраница на Общински съвет Радомир с възможност за публикуване на детайлна информация за дейността му, в т.ч. с възможност за споделяне на видеоархив от заседанията на ОбС“, съобщи кметът Кирил Стоев.

Коментари

коментара