На кръгла маса в Перник ще се дискутират възможностите за региона след края на въглищата

„Бранд Медия България“ Ви кани на второ публично събитие в рамките на проекта „Преход на възможностите“, съфинансиран от Европейския съюз. Кръгла маса „Реализиране на възможностите – Перник“ ще се проведе на 8-ми февруари в сградата на Община Перник с начален час 11:00 ч.

С това събитие искаме да ангажираме местните заинтересовани страни в дискусия и  търсене на решения за бъдещото развитие на региона, който ще бъде един от най-засегнатите от прехода към въглеродно-неутрална икономика. Кръглата маса ще инициира публичен диалог с местни представители, които могат да допринесат за справедлив преход със собствени идеи и проекти.

Участници в събитието ще бъдат Станислав Владимиров, Кмет на Перник, Людмил Веселинов, Областен управител на Перник, Радослав Йорданов, МИГ – Радомир – Земен, Георги Милев, Председател на КРИБ – Перник, Вера Петканчин, Junior Achievement Bulgaria и други.

Те ще разговарят в рамките на тематични панелни дискусии по социални и икономически теми, актуални за региона. Всички записали се участници от публиката ще бъдат активни участници в дискусията.

Дискусията  ще стъпи на резултатите от Конференция „Преход на възможностите – Перник“, която се проведе на 23-ти януари, като ще даде възможност на участниците да обменят мнения и да предоставят специфичен експертен опит при справянето с най-важните и неотложни въпроси за региона на Перник. Очаква се в резултат на дискусиите да бъдат идентифицирани (или набелязани) общи идеи, които да дадат началото на сътрудничество и съвместни предложения за проекти. По този начин местният капацитет пълноценно ще се използва за постигане на приоритетите на политиката на сближаване чрез нейните възможности за финансиране.

В тази връзка каним представители на различни заинтересовани страни от региона на Перник (синдикати, работодателски организации, бизнеси, предприемачи, образователни институции, граждански сектор, експерти и други) да се присъединят към разговора. 

Събитието е отворено и безплатно за всички заинтересовани страни. Капацитетът на залата е ограничен, затова записването е задължително на този линк.

ПРОГРАМА

  • 11:00 – 11:30 Регистрация и кафе
    • 11:30 – 12:00 Откриване на кръглата маса и обобщение на резултати от конференцията „Преход на възможностите – Перник“
    • 12:00 – 13:30Панел 1: Бизнес и умения на бъдещето след прехода
  • 13:30 – 14:00 – Обедна почивка
  • 14:00 – 15:30 – Панел 2: Идентифициране на възможности за финансиране и партньорства за успешна трансформация
  • 15:30 – 16:00 Обобщение и закриване

За проекта

Целта на проекта „Преход на възможностите“ е да даде гласност на приноса на политиката на сближаване на Европейския съюз, Фонда за справедлив преход и Плана за възстановяване на Европа за осигуряване на плавен и справедлив преход към неутрална по отношение на климата икономика на българските региони, които ще бъдат най-засегнати от трансформацията.

За постигането на тези резултати са предвидени 6 местни събития за повишаване на осведомеността с цел популяризиране и представяне на положителните резултати от мерките на политиката на сближаване в Кюстендил, Перник и Стара Загора; изготвяне и популяризиране на социологически проучвания; уебинари, подкасти, картографиране на успешни примери, подкрепени с финансиране от ЕС; и няколко предизвикателства в социалните мрежи.

За „Бранд Медия България“

„Бранд Медия България“ ЕООД е медиен издател и организатор на събития, основан през 2013-та година в София. Компанията е издател на една от водещите икономически медии в България – Economic.bg, на първата специализирана платформа, която популяризира ESG в България – ESGnews.bg, както и на Kmeta.bg – порталът на българските общини.

Компанията е организатор на конкурса „Кмет на годината“, на международната конференция ESG & FRIENDS и на много други тематични бизнес събития.

За контакти:

Асения Димитрова, Ръководител на проекта, [email protected] и 0882 005 000.

Регистрация за събитието тук.

Съфинансирано от Европейския съюз. Изразените възгледи и мнения обаче принадлежат изцяло на техния(ите) автор(и) и не отразяват непременно възгледите и мненията на Европейския съюз или на Европейската комисия. За тях не носи отговорност нито Европейският съюз, нито Европейската комисия.