Двама задържани за трафик на мигранти в Перник и Студена

Снимка: МВР

ГД „Гранична полиция“ разкри канал за трафик на мигранти, задържани са шестима

Тази сутрин Главна дирекция „Гранична полиция“ стартира операция на територията на София и Перник за неутрализиране на канал за трафик на мигранти от турската към румънската граница. Престъпната дейност на групата стартира след засилване на граничния контрол на българо-сръбската граница.

Двама от задържаните са в района на Перник – единият в град Перник, а другият – в село Студена, разбра zaPernik.com.

Престъпната дейност на групата стартира след засилване на граничния контрол на българо-сръбската граница. Служители от Гранично полицейско управление – Силистра започват работа по случая, когато в района на областния град са установени няколко опита за превеждане на незаконни мигранти през сухоземната граница с Румъния. Образувани са 5 досъдебни производства и са задържани три лица, на които са повдигнати обвинения.

Служителите от ГД „Гранична полиция“, със съдействието на СДВР и ОДМВР-Перник, задържаха трима. Те са набирали мигранти основно в столицата, влезли в предишни периоди в България и регистрирани в агенцията по бежанците. След съответното заплащане те са подпомагали придвижването им през България до сухоземната част от българо-румънската граница в района на Силистра. Издирват се още двама.

Проведени са процесуално-следствени действия, при които са открити и иззети мобилни телефони, пистолет – законно притежаван и боеприпаси, за които няма разрешение за притежаване и употреба, прибор за нощно виждане, радиостанция, прожектор и други вещи и предмети, имащи отношения към досъдебните производства. Иззети са и превозни средства, с които са транспортирани мигрантите.
Работата по случая продължава.

Коментари

коментара