Кюфте за 3 лв., плескавица за 10лв.: Размазаха ли се от пари скараджиите на СУРВА?

Новият фууд корнер на СУРВА печели симпатиите на хората. Вече сцената не е гювеч от скари, замръзнало жури и публика, а храната е изнесена пред Двореца на културата. 

Скараджиите, които тази година са платили повече за местата си на фестивала СУРВА също отчитат ползата от тази промяна – има повече пространство и съответно повече поръчки.

Цените не бяха ниски, но нормални за фестивал от такъв калибър. Кюфтета се продаваха за 3 лева бройката, пилешките шишчета за 8, плескавиците вървяха по 10 лева.

Някои от скараджиите, чийто шатри не са били така аткрактивни не са избили парите, но други са направили добра печалба, разкриха източници на ZaPernik.com. Все пак хората трябва да знаят, че не всички пари, които прибират скараджиите отиват в техните джобове. Голяма част от сумата се дава на самия фестивал, а други са за логистика, работници, консумативи и стока.

Възможно е фууд корнера да бъде развит догодина с повече маси, а общинската администрация обмисля конкурс за добре направена шатра, чиято награда ще бъде разположението на най-възловото място за продажба на следващата СУРВА. Така, по този начин и скараджиите ще са стимулирани да бъдат все по-атрактивни и вкусни.

Най-голямото притеснение на чужденстранните делегации е дали дъжравните здравни служби следят контрола на храните, които се продават на СУРВА. Нямаме потвърждение за направени проверки на място, но със сигурност обектите са задължени да закупуват прокукти с ясен и доказан произход и досега не е имало никакво притеснение от храната на фестивала.

Сурва продължава да вълнува хората в Перник. Всички погледи са насочени към подобрение на фестивала, чието тазгодишно издание беше може би най-добре организираното от десетилетия.

Коментари

коментара