Журито на СУРВА върви към закриване

Журито на Международния фестивал СУРВА върви към закриване. Цветана Манова от музея и другите музейни работници създадоха много лош имидж на награждаването на СУРВА и няма никакъв позитив от тях, а само негативни емоции.

Не е възможно толкова мащабен и различен фестивал да бъде оценяван под калъп.

Журито оценяваше политически групите – това е всеобщото мнение. Награждават се групи, близки до организаторите, за да си изкара журито добри хонорари. Тази година се награди група, която дори не е участвала. Добре ,че журито на СУРВА не е ЦИК /Централна избирателна комисия/, че в парламента щяха да влизат партии, които не са се явили дори на избори.

Не е редно това да продължава повече! Време е за промяна!

Конструкцията на фестивала СУРВА не е пипана от години. Всеобщото мнение е журито да бъде премахнато или тотално подменено! И без това грози площада, с тези одеала, с които се е завило на сцената и трепери в продължение на два дни. Приличат на бездомни бежанци от Красноярск. От тяхното решение винаги следват кавги и скандали.

От Община Перник очакват кмета Станислав Владимиров – Станката да се излекува, от грипа, който го тръшна след Сурва и да се преразгледа цялото журиране, защото иначе решенията на журито рефлектират и върху пернишкия вожд, разкриха пред ZaPernik.com източници от Община Перник.

На обсъждане ще бъде подложено и SMS гласуването, като морално остаряло. Вече много малко хора изпращат SMS-и, за да участват в подобни игри и състезания.

Следим промените в СУРВА и ще ви информираме в аванс!

Коментари

коментара