Кметът на Перник: Нямам общо с награждаването на Сурва 2024. Казал съм журито напълно независимо и безспристрастно да отсъжда и виждате какво стана

Кметът на Перник заяви, че няма нищо общо с награждаването на сурвакарската група на село Мещица или която и да е група на фестивала „Сурва“ 2024. Това обяви Станислав Владимиров пред ZaPernik.com, попитан той ли е уредил победата на Златната Маска на близкото до неговата партия „Движение за просперитет на Перник“ село Мещица.

Нямам общо с награждаването на Сурва 2024. Казал съм журито напълно независимо и безспристрастно да отсъжда и виждате какво стана. Няма да позволя повече награждаването на опозорява труда и участието на фестивала, ще има кардинални промени. В момента съм болен, нека да ми мине и ще събера всички, за да променим награждаването в полза на честността и групите. Тази година категорично подхода беше да не се месим в работата на журито„, заяви Станислав Владимиров – Станката.

Ако наградата бяха взели Ярджиловци, които наистина бяха изключителни, пак щяхте да ме обвините в същото, защото кметицата на Ярджиловци също се яви от ДПП на изборите. Не трябва да се гледа така. Чувал съм, че в миналото е правено, но при мен няма връзки и не е имало натиск над журито. Решението Мещица да спечели е тяхно„, заяви Владимиров.

Запитан допуска ли по този начин журито да се подмазва на кметовете, Станката каза: „Допускам го, но пак казвам, аз не разбирам коя група трябва или не трябва да печели. Затова ще помислим как да подобрим оценяването и награждаването догодина. Моите фаворите тази година бяха извън Перник и те не спечелиха наградата„.

Станката каза, че не желае повече награждаването да съсипва добрата организация и емоции от фестивала.

Коментари

коментара