Да те застрелят с черешово топче на Сурва в Перник

Нелеп инцидент е станал с гост по време на фестивала Сурва 2024 в Перник, съобщи до ZaPernik.com читател. Неговият приятел е пострадал от черешово топче на сурвакарска група, а към момента е в болница и не чува с едното си ухо. След инцидента момчето е било с кръв по лицето и с увреден слух, двамата веднага са отишли до пернишката болница за помощ, но оттам са ги препратили към София.

Ето какво разказа Ивайло Кирилов за инцидента:

Да те застрелят с черешово топче в 21-ви век!

Днес Ви пиша по друг повод, свързан с кукерския фестивал и конкретен инцидент от него. Става дума за съботния (втори) фестивален ден. На гости ми беше дошъл колега от Института в, който и двамата работим като главни асистенти. Разведох го през целия център и когато решихме да отидем до историческия музей се случи въпросния инцидент. Минавайки покрай група кукери (на около 100-тина метра от музея) ние с възхищение спряхме да ги гледаме как в един такт танцуват. Точно в този момент буквално без никой да ни предупреди на около два метра от нас гръмна черешово топче. От уплах аз приклекнах на земята, докато колегата, който беше точно срещу самото оръдие отскочи на разстояние. Инстинктивно изправяйки се, се обърнах към него. По лицето си той имаше кръв и каза, че нищо не чува. Едва си стоеше на краката. Колегата ме помоли да го съпроводя до болницата в града ни. Едва, едва отидохме пеша до неотложния кабинет от, където ни препратиха до спешното отделение. От там ни казаха, че в Пернишката болница няма кабинет УНГ и ни препратиха към София. Това е поредния път в, който аз, мои приятели или роднини имаме нужда от лекарска помощ и в спешното отделение на пернишката болница ни препращат към софийските болници. Тук искам да задам няколко въпроса, а именно:

– В неотложния кабинет лекари ли работят или диспечери, които единствено могат да пренасочват пациентите, които идват при тях към спешното отделение?

– В спешното отделение на пернишката болница диспечери ли работят, които единствено могат да препращат пациентите си към софийските болници?

– Какво щеше да се случи, ако пострадалите не бяхме аз и колегата ми, а това беше някое малко дете и какви биха били последиците от това?

– Не знам дали тук е мястото, но ми се ще да попитам всички, до кога в сто хиляден Перник няма да имаме денонощна аптека?

Към днешна дата, аз се чувствам малко по-добре, докато колегата все още е в ИСУЛ на легло. Предстоят му още изследвания. Момчето все още не чува с едното си ухо. Надявам се да не се стигне и до операция. Всичко свързано с неговото здравословно състояние ще се изясни до края на днешния ден.

Коментари

коментара